ŠD Hudi Kot - Skakalna sekcija

V prejšnjem letu nam narava ni bila naklonjena, snega ni bilo, tako da nam žal ni uspelo prirediti tradicionalnih skokov v Hudem Kotu. Morda nam bo uspelo to prireditev izpeljati še sedaj v februarju ali marcu. Seveda  pa smo čez leto poskrbeli, da smo teren ob in pod skakalnico očistili in pripravili teren za skoke. Upam, da nam bo sneg naklonjen, da bomo lahko v izpeljali še zadnjo nalogo, ki smo si jo zadali v program letnega športa Hudi Kot in bo plan popolnoma realiziran!

Skakalnica

 

Vodja skakalne sekcije: Bogdan Turjak

 

Pri skokih ne smemo pozabiti na našega nadarjenega športnika, ki trenira smučarske skoke in nordijsko kombinacijo. Ni razloga, da ne bi bili športniki Hudega Kota ponosni na Alena Turjaka, rojenega 03.06.1992 v Slovenj Gradcu. Kot skakalec se je začel preizkušati že leta 1998 kot šest-letni fantič z alpskimi smučmi v domačem Hudem Kotu. Tega dne, ko se je Alen z slovensko zastavo spustil od skakalnice navzdol, ne bo pozabil nihče od takrat udeleženih gledalcev. Je član SSK Mislinja in član mladinske reprezentance Slovenije v nordijski kombinaciji. Februarja 2009 je nastopal na olimpijskih igrah do 16 let na Poljskem Beskiči in na posamezni tekmi bil najboljši Slovenec, osvojil je 11 in 13 mesto. Medtem ko so na ekipni tekmi osvojili bronasto medaljo, torej dosegli 3.mesto! V dosedanji karieri je skupno osvojil že čez 100 priznanj, pokalov in medalj. Skoraj polovica jih je tudi z državnih tekmovanj tako v skokih kot NK (nordijski kombinaciji), posamezno in ekipno.


Za skok prek 100 metrov je leta 2009 prejel tudi posebno zlato značko od SSK Velenje. Seveda je pri njegovem celotnem dosedanjem in nadaljnem razvoju zelo pomembna pomoč staršev, ki je pri njemu zelo velika. Prepričani smo, da bo dosegel še veliko odmevnih rezultatov in kot vsakoletne udeležitve ogledov poletov v Planici upamo, da ga bomo že naslednje leto lahko gledali kot predskakalca, nato pa tudi kot skakalca. Tako bomo še z večjim veseljem hodili v Planico na polete in navijali za njega. Vsi športniki in krajani smo ponosni nanj, da je s trudom in odrekanjem prostega časa uspel in začel dosegati cilje, ki si jih je kot pravi športnik zastavil. Njegov osebni rekord je čez 132m, predlani je bil v Estoniji na svetovnem prvenstvu in je dosegel 10 in 12 mesto, lani je bil poletni državni prvak in še bi lahko naštevala,..

 Alen Turjak

Predsednica društva: Majda Pušnik

Prijava uporabnika

Kot prijavljen uporabnik si lahko ogledate zapisnike sestankov.

Na strani je 7 gostov in ni članov .

Smo dne 24.1.2022 in ura je 3:11.
Izdelava spletne strani NIKO PROJEKT.